Annika Ingels.
Bild: Sören Fröberg
Annika Ingels.

Varje onsdag har vi »fira-fika« på jobbet

FÖRDJUPNING: ST-MEDLEM2009-09-08

Namn: Annika Ingels Ålder: 28 år Bostad: Hyresrättslägenhet söder om Stockholm Familj: Fyra katter Yrke och arbetsplats: Koordinator på Smittskyddsinstitutet, SMI Månadslön: 22 350 kronor

Arbetsuppgifter: Jag arbetar med administration och ekonomi på SMI. Avdelningen har ett långt namn, den heter avdelningen för parasitologi, mykologi, vatten och miljö. Vi har ett forskningslaboratorium med bland annat parasiter och svampar, för att till exempel analysera hur smittor sprids. Men jag arbetar administrativt, med att sköta fakturor, ordna med sjukskrivningar och konferenser, ta hand om etiska dokument och tillstånd för forskningen. 

— •l• —

Fritid: Den mesta tiden går åt till mina fyra katter. De heter Ninja, Minihopp, Calypso och Nameless och är omplaceringskatter. Det är väldigt spännande att lära sig kommunicera med dem, på deras villkor. Det går inte bara att prata på, som man kan göra med en hund. En rädd katt som ligger och iakttar en kan till exempel bli tryggare om man själv blinkar. Då signalerar man att man inte är hotfull. Jag är också med i hemvärnet som bevakningslotta, mest för att jag tycker så mycket om att vara ute i naturen.

— •l• —

Det bästa med jobbet: Jag har ganska många olika arbetsuppgifter, men det roligaste är budgetarbetet. Jag tycker om att få en budget att gå ihop och sedan göra uppföljning för att se om allting stämmer.

— •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag skulle vilja utveckla min kompetens inom ekonomi. Men jag vill inte ändra något. Det är väldigt bra stämning här. Varje onsdag har vi »fira-fika«. Vi firar någonting varje gång! Sist var det att en kollega hade kommit tillbaka, men ibland har det varit att kopiatorn börjat fungera igen.

— •l• —

Därför är jag med i ST: Det är det naturliga här, om man har min yrkesroll. Jag har väldigt bra kontakt med lokala ordföranden och styrelsen. Jag har fått massor av hjälp, så medlemsavgiften har verkligen betalat sig.

— •l• —

Viktigaste frågan för facket: Att vara med och bevaka personal- och arbetsmiljöfrågor. Och att vara aktivt vid lönebildning. Jag har jobbat statligt ända sedan studenten. Det är låga löner inom staten, men jag är så nöjd med tryggheten och alla förmåner. Tack vare Trygghetsstiftelsen kunde jag gå över från försvaret till SMI.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA