Uppskattar friskvård och motionsbidrag

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2009-09-29

Namn: Erik Liljegren 
Ålder: 30 år
Bostad: Bostadsrätt i Visby
Familj: Sambo
Yrke och arbetsplats: Postadministratör på Sida i Visby
Månadslön: 22 300 kronor

Arbetsuppgifter: Vi tar emot all post till Sida, eftersom Sidas administrativa avdelning ligger här på Gotland sedan i juni 2008. Jag och min arbetskamrat öppnar och scannar in all post och lägger den i ett elektroniskt e-arkiv, kallat e-doc. På så sätt kan handläggarna på Sidas huvudkontor i Stockholm hämta upp sin post via sin dator i e-doc. Fördelen med detta är att posten blir arkiverad elektroniskt och sökbar. Jag arbetar även med Sidas allmänna myndighetsmejl.

— •l• —

Fritid: Jag tränar en hel del, framför allt inomhus. Det blir bodypump, aerobics och spinning på Visby Träningscenter. Sedan spelar jag även Airsoft. Hobbyn går i sin enklaste form ut på att springa runt och skjuta på varandra i olika typer av spel. Airsoft bygger till stor del på sunt förnuft och ansvar. Föreningar som sysslar med Airsoft har stränga regler för hanteringen av utrustningen.

— •l• —

Det bästa med jobbet: Det är väldigt fritt, jag kan styra över
tiden bara jag gör mina uppgifter. Sedan har vi en väldigt bra
gemenskap eftersom vi alla var nya på jobbet när Sida förlade sin verksamhet till Gotland. Jag gillar också de förmåner man får när man jobbar statligt, som friskvårdstimmen och bidraget till
motionskort.

— •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag är van att vara aktiv och vårt jobb är kanske lite för stillasittande, mycket kontorsjobb. Men det är nog lite svårt att göra något åt.

— •l• —

Därför är jag med i ST: Facket kan hjälpa mig om det skulle uppstå problem på jobbet. Och eftersom jag är skyddsombud här på min arbetsplats, är det en självklarhet att vara fackligt ansluten.

— •l• —

Viktigaste frågan för facket: Främst att skapa lika förutsättningar för alla på arbetet. Man ska ha lika lön för lika arbete, tycker jag. Även arbetsmiljöfrågor är viktigt. Där kan facket hjälpa till i de frågor som rör den psykosociala och fysiska arbetsmiljön.

FOTO: STIG HAMMARSTEDT
FOTO: STIG HAMMARSTEDT
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA