Peter Larsson  ST-medlem på Arbetsförmedlingen i Ånge.
Bild: Ralf Bergman
Peter Larsson ST-medlem på Arbetsförmedlingen i Ånge.

Peter rycker ut när larmet går

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2009-11-24

Namn: Peter Larsson
Ålder: 32 år
Bostad: Villa i Fränsta, tre mil från Ånge och sju mil från Sundsvall
Familj: Ensamstående
Yrke och arbetsplats: Arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen i Ånge
Månadslön: 23 000 kronor

Arbetsuppgifter: Till största delen arbetar jag med arbetslösa ungdomar. Och det är lite speciellt. Dels finns det särskilda insatser riktade till ungdomar, dels är det vanligare att de inte vet vad de vill arbeta med. De kan också komma direkt från gymnasiet och inte ha någon arbetslivserfarenhet alls. Så det handlar mycket om peppning och om att hitta en väg framåt.

                                         — •l• —

Fritid: Fritid? Jag har två arbeten. Jag är även deltidsbrandman med jour kvällstid ett par veckor i månaden. Det vanligaste uppdraget är trafikolyckor. Det handlar i första hand om att rädda liv och förbereda inför ambulansens ankomst, men självklart också om att släcka bränder. Från att vi får larmet ska vi ha inställt oss, klätt på oss och vara på väg med bilarna inom fem minuter.

Annars är jag tränare, lagledare och spelare i Fränsta IK i division 5.

                                         — •l• —

Det bästa med jobbet: Det är att få vara med och förändra hur någon tänker, och kanske hans eller hennes framtid. Att se hur någon växer. Det ger mig energi att följa en ung människa ut på praktik och sedan se hur de skiner när de berättar om sin arbetsplats.

                                         — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag är rätt nyutbildad och har ett nytt sätt att jobba, vilket jag försöker genomföra. Jag vill arbeta på att vår attityd ska vara sådan att arbetssökande känner att de vill komma.

                                         — •l• —

Därför är jag med i ST: I första hand för tryggheten, att det finns någon på jobbet som står bakom mig och stöttar mig, oavsett om det gäller ett problem eller inte. Sedan är jag också mån om kollektivavtalet och dess fördelar.

                                         — •l• —

Viktigaste frågan för facket: Det är att finnas till hands för den lilla människan. Och att facket finns lokalt på arbetsplatsen är jätteviktigt.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA