Bengt Wallin arbetar på Transportstyrelsen i Borlänge
Bild: Hasse Eriksson
Bengt Wallin arbetar på Transportstyrelsen i Borlänge

Oerhört viktigt kunna leva på a-kassan

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2009-06-23

Namn: Bengt Wallin
Ålder: 51 år
Bostad: Hus i Borlänge
Familj: Fru Marie och fyra hemmavarande barn mellan 16 och 20 år, två utflugna döttrar och tre barnbarn
Yrke och arbetsplats: Kundtjänsthandläggare på Transportstyrelsens trafikregister i Borlänge
Månadslön: 18 950 kronor

Arbetsuppgifter: Det handlar till största delen om att svara på fordonsfrågor i telefon. Det kan vara allt från vem som äger ett bestämt fordon till detaljerade tekniska frågor om tillåten släpvagnsvikt eller detaljer kring lastbilar. Och så handlägger vi ägarbyten, nyregistreringar och av- och påställning av fordon. 

— •l• —

Fritid: Det blir mycket musik, även om jag numera bara är fritidsmusiker. Jag spelar trummor som huvudinstrument, men också gitarr och keyboard. Tidigare har jag varit i dansbandssvängen och gjort festspelningar och sådant. Just nu är jag trummis i Björborevyn på fjärde året och kompar revynummer. Det är roligt. Annars sitter jag gärna hemma och plonkar på gitarren på äldre dar. Att spela trummor är inte lika roligt när man sitter själv. Och så stör man rätt mycket… Hemma ligger trummorna nerpackade i garaget.

— •l• —

Det bästa med jobbet: Det är framför allt arbetskamraterna. Och cheferna också. Vi har kul på jobbet och trivs med varandra.

— •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Det finns inte så mycket man kan ändra på. Vi är bundna vid telefonen. Vi måste upprätthålla servicenivån. Men jag trivs bra med arbetsuppgifterna. Det är inte så mycket jag vill ändra på.

— •l• —

Därför är jag med i ST: Det blev automatiskt när jag fick en anställning här. Jag blev värvad direkt och har tyckt ST har varit ett bra alternativ.

— •l• —

Viktigaste frågan för facket: A-kassan måste man få upp. Det är oerhört viktigt att man kan leva på a-kassan. Jag har gått på a-kassa själv och varit i riskzonen att hamna där igen. Jag har hankat mig fram på tidsbegränsade anställningar här i fem år och just fått en fast anställning. Och det är viktigt att alla har råd att vara med i a-kassan också.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA