Inskrivningshandläggare på körturné i USA

FÖRDJUPNING: INTERVJU2012-10-16

Till vardags varvar Amanda Lägervik sitt arbete som inskrivningshandläggare på Lantmäteriet i Eksjö med studier i Jönköping. Men hon är också erkänd körsångerska. I slutet av oktober åker 24-åringen på USA-turné med den stora Abba-showen Arrival.

Av:  Alexandra Sundqvist

Från småländska Eksjö till konserter i New York och Chicago. Hur gick det till?

– Jag har sjungit i kör sedan jag var tio år gammal. Jag är bland annat med i en grupp som heter Vocal Voices och har körat i Sveriges Radios program Svensktoppen nästa. I samband med en inspelning för SR så lärde jag känna en tjej som körade med Arrival, hon tog mina kontaktuppgifter och på den vägen är det. Det känns otroligt spännande.

Är du ett Abba-fan själv?

– Min pappa lyssnade mycket på Abba när jag var liten, så visst är jag uppvuxen med deras musik. Sedan var ju A-Teens otroligt populära i slutet av nittiotalet, medan Mama Mia!-filmen gjorde att jag började lyssna på dem igen. Abbas låtar är roliga att köra på. De är välgjorda och genomtänkta – med många stämpålägg och kör även i verserna. Det här är världens roligaste körjobb!

Vilka är dina favoritlåtar?

That’s meoch Hole in your soulär två nya favoriter. Jag hade inte hört dem innan.

Berätta om turnén!

– Vi ska göra åtta föreställningar i sex olika delstater, så det kommer att bli en hel del kuskande. Det blir nog inte så mycket sömn. Vi är mellan 15 och 20 personer som åker med på turnén. Arrival är dessutom den enda showgrupp i världen som fått tillåtelse att kopiera gruppens scenkläder. Ensemblen har fått en del input av Benny Andersson i arbetet.

Vad säger dina kolleger på Lant-mäteriet?

– De tycker att det är roligt. Jag har fått flera glada tillrop och mejl av kollegerna sedan det blev känt att jag ska göra den här turnén. Det har varit en hel del pussel med att få ihop jobb och körgrejerna, men jobbet har alltid stöttat och peppat mig i mina olika projekt. I höst jobbar jag bara 20 procent.

Brukar du sjunga för dem?

– Ja, det har hänt (skratt).

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA