Arbetskompisarna betyder jättemycket

FÖRDJUPNING: ST-MEDLEM2010-11-23

Namn: Carola Andersson
Ålder: 40 år
Bostad: Hus i Braås, utanför Växjö
Familj: Man och två tonårsdöttrar
Yrke och arbetsplats: Handläggare på Pensionsmyndigheten i Växjö
Månadslön: 20 000 kronor

Arbetsuppgifter: Jag handlägger ansökningar om ålderspension. Jag granskar att ansökningarna är korrekt ifyllda och handlägger dem sedan i vårt IT-system för detta. En annan av mina uppgifter är mer av detektivkaraktär. I ett av våra system kommer det in många olika typer av ansökningar och bilagor. Min uppgift är att leta reda på vilket ärende de hör till. Det är inte alltid så lätt eftersom det ibland saknas personnummer, adress eller namn. Utöver det arbetar jag i det vi kallar fördelningskorgen. Pensionsmyndigheten har en inläsningscentral i Östersund, som skannar in alla ansökningar och lägger ned dem i fördelningskorgen. Sedan öppnar jag dem och fördelar olika ärenden vidare till rätt kontor eller andra korgar. 

                                                 — •l• —

Fritid: Jag är återförsäljare för ett homepartyföretag som säljer inredningsdetaljer och serviser. Mycket av min fritid går till att planera och förbereda partyn. Men jag tränar också zumba och pilates.

                                                 — •l• —

Det bästa med jobbet: Givetvis arbetskompisarna! De betyder
jättemycket för mig. Men jag gillar också att jag för det mesta kan påverka min arbetsdag. Det är viktigt. Jag gör så många olika saker så jag kan nästan alltid växla mellan mina olika arbetsuppgifter.

                                                   — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Ventilationen, men de jobbar förtvivlat med den. Man blir väldigt trött i huvudet härinne. Och
ibland är det för kallt, som nu, och på sommaren är det för varmt.

                                                   — •l• —

Därför är jag med i ST: Jag har alltid varit med i facket, på min förra arbetsplats var jag medlem i Metall. När jag började här träffade jag många som var anslutna till ST, så det blev så för mig också. Men hade jag haft akademisk utbildning skulle jag nog gått med i ett Saco-förbund.

                                                   — •l• —

Viktigaste frågan för facket: För min del är det arbetsmiljön, att alla mår bra på arbetsplatsen. Därutöver är en viktig fråga att de får upp våra löner, för vi gör ett jättejobb allihop.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA