Varför är kött normen på STs aktiviteter?
Katarina Losjö, ST inom Smhi, undrar hur det kommer det sig att man fortfarande måste anmäla sig för vegetariskt på STs aktiviteter och tillställningar.
Fler och fler väljer att inte äta kött från konventionellt uppfödda djur, eller vill inte alls äta kött eller fisk.
Lägre köttkonsumtion är, som de flesta vet, en av många nödvändiga faktorer för att minska vår klimatpåverkan och bidra till att nå målet i Parisöverenskommelsen om en global uppvärmning mindre än 2 grader.
I dag har ST fortfarande kött som norm, exempelvis när det bjuds på smörgåsar vid avtalsråd och andra kortare sammankomster.
Man måste specifikt anmäla om man vill äta vegetariskt, vilket dessutom inte alltid har fungerat så bra.
Vi föreslår att ST i stället väljer att alltid ha hälften vegetarisk mat på våra evenemang. För många som inte är vegetarianer är det okej att inte alltid få kött, och för dem som föredrar kött eller fisk finns fortfarande den möjligheten med vårt förslag.
Många slipper onödig administration, och ST minskar på ett enkelt sätt sin klimatpåverkan.
För avdelningsstyrelsen, ST inom Smhi
Katarina Losjö, ordförande
Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.