Missnöjd med facket
Efter fyra års långtidssjukskrivning, från och med 1999, har jag först nu orkat ställa mig frågan: Hur stor är skillnaden mellan min lön nu och då, när jag lämnade arbetet på grund av sjukdom.
Svaret är, att jag tycker jag varit berättigad till de generella procentuella påslag (enligt lönepolicyn hos myndigheten), som ”gällde alla”, under åren jag varit hemma.
Vid telefonkontakt med ST i Sundsvall fick jag reda på att så var fallet, och att även jag skulle erhålla de procentuella påslagen under åren som gått. Men ST-Skatt i Region Norr för Gävleborgs län hade förhandlat bort detta, så fördelningen ”blev en annan”.
Jag tog kontakt med ST-Skatt i Gävle–Sandviken och frågade om detta stämde. De skulle kolla upp mina förutsättningar och återkomma till mig. Det har de inte gjort nu efter drygt två månader, så ett svar eller en utredning får jag nog inte.
Därför skriver jag nu och vill att denna skrivelse ska vara en ”insändare” så att detta förfarande angående ”lönepolicy” ska bli känt för mina tidigare arbetskamrater/kollegor, så att de verkligen ser till att de omfattas av ”fackföreningens” arbete inom den egna myndighetens lönepolicy, ifall de blir sjuka en längre tid (vem som helst kan när som helst bli sjuk).
Detta är skrivet av en mycket missnöjd medlem i ”fackföreningen”. Medlem sedan 40 år med en inkomst under all kritik, 14 400 kronor per månad, och som nu har blivit förtidspensionerad på grund av sjukdom.
Anonym
Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.