Ingen allsidig bild av högskolan
Jag är anställd vid Södertörns högskola och ST-medlem och jag vänder mig mot den bild av min arbetsplats som ett flertal ST-artiklar, nu senast i nr 12/06, ger.
Jag vänder mig inte emot att enskilda träder fram och ger sin bild, även om en journalist bör vara källkritisk och fråga sig vad enskilda har för intresse att alliera sig med en journalist.
Jag vill däremot protestera mot bilden av att missnöjet är vida utbrett på högskolan. Journalisten Peter Nordebo skriver »Många enskilda vid Södertörns högskola som ST Press talat med vittnar om en kultur som kräver obrottslig lojalitet och där den som går mot strömmen har repressalier att vänta«. Dessa personer vill dock inte träda fram med namn. Själv har jag inte blivit tillfrågad. Har ST Press bara vänt sig till vissa anställda och på vilka grunder har detta urval skett? Är det måhända personer som de redan kritiska har tipsat om?
Varför har jag som ST-medlem inte tillfrågats? Om syftet med artikeln var att bilda sig en allsidig bild av stämningen på högskolan borde journalisten vinnlagt sig om att höra också andra röster än dem som bekräftar hans egen bild.
Nedskärningar i en organisation är alltid förknippade med missnöje. Men vi som anser att verksamhet inte kan drivas med förlust år från år och att verksamhetsförändringar kan vara nödvändiga finns faktiskt också.
Kerstin Jacobsson
docent, lektor
Södertörns högskola
Svar: ST Press förmedlar i nr 12/2006 en bild baserad på ett antal individers upplevelser av klimatet på Södertörns högskola. Att det kan finnas många anställda som har en annan uppfattning var inte ämnet för dessa artiklar.
I vår uppföljning av arbetsmiljön på Södertörns högskola i nummer 13/06 framkommer såväl ytterligare kritik som mer positiva uppfattningar.
Alexander Armiento
chefredaktör
Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.