Befordrade har ofta en ja-sägarattityd

DEBATT: ÖPPENHET2009-09-29

”Däremot märker man ibland att man är obekväm och det finns ändå en viss fult-att-gå-emot-strömmen-mentalitet som kan innebära att man inte får vissa uppdrag eller anses lite »offside«”, skriver signaturen Tompa.

Svar på frågan i nummer 10: När är det befogat att gå emot chefen?

Tycker det är skillnad på illojalitet och att gå emot sina egna övertygelser och därmed sin chef i vissa frågor.

Jag har ett jobb inom en statlig myndighet, där det ingår att ta ett stort personligt ansvar för vad just jag utför. På min arbetsplats är det oftast fritt fram för åsikter vid diskussioner och jag tvekar inte att gå emot mina chefer. Däremot märker man ibland att man är obekväm och det finns ändå en viss fult-att-gå-emot-strömmen-mentalitet som kan innebära att man inte får vissa uppdrag eller anses lite »offside«.

Till saken hör att de flesta chefer på min arbetsplats har börjat där för många år sedan och har från grunden avancerat både efter goda insatser, men även, som jag tycker, på en grund av en viss ja-sägarattityd. De flyter med fint i strömmen, så att säga.
Tompa

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA