Succé för bloggande arbetslösa

ARBETSFÖRMEDLINGEN2008-11-27

I september rekryterade Arbetsförmedlingen fem jobbsökande som skulle blogga på webben om sin tillvaro. Efter två månader hade de haft mer än 100 000 unika besökare.

– Vi har ärligt talat blivit lite tagna på sängen av det enorma intresset, vi hade räknat med kanske en tredjedel, säger Pär Lindell på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

De fem bloggande ungdomarna är en del av Arbetsförmedlingens ungdomssatsning Avstamp. På webbplatsen http://www.jobbsokarna.se delar unga arbetssökande med sig av erfarenheter, misslyckanden och framgångar till andra unga i samma situation genom bloggar och filmer. I takt med att bloggarna får jobb eller praktik byts de ut mot nya jobbsökande. Hittills finns tolv bloggare på jobbsokarna.se.

– Det är nog många som känner igen sig i våra bloggar och själva har funderingar kring hur de ska göra. Det känns jättebra att det är så många som läser och förhoppningsvis så får så många som möjligt hjälp med sitt jobbsökeri, säger Johanna Bredén från Örebro, en av de bloggande jobbsökarna som fått praktik sedan projektet startade.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA