ST-kritik mot nedläggning

VERVA2008-09-30

Redan till årsskiftet tänker regeringen avveckla Verva, Verket för förvaltningsutveckling. ST är mycket kritiskt och personalen känner sig lamslagen.

– Fortfarande är det oklart vem som ska ta över Vervas roll för myndigheternas förvaltningskunnande och kompetensförsörjning, säger STs förbundssekreterare Dag Andersson.

ST kritiserar också att både nuvarande och föregående regering skapat nya småmyndigheter, som i likhet med Verva lagts ned efter kort tid, och förespråkar i stället större myndigheter med flera uppdrag.

Vervas personal känner sig i det närmaste lamslagen, enligt STs avdelningsordförande Birgitta Nelson.

– Vi fick vår huvudsakliga information genom budgetpropositionen. Så här kan man inte hantera personalen – vi har tio arbetsveckor på oss innan myndigheten ska vara avvecklad!

I våras presenterade en utredning förslaget att lägga ned Verva, som bildades 2006.

– I dag är det klart att verksamheten delas upp på fem olika institutioner, men två av dem är ännu inte bildade, säger Birgitta Nelson.

Hon syftar på att en e-delegation och ett råd för strategisk kompetensförsörjning ska inrättas. De ska ta över delar av Vervas uppgifter.

Verva, som har cirka 90 anställda, anordnar utbildning i förvaltningskunskap, stödjer utvecklingen av e-förvaltningen i staten och upprättar ramavtal inom IT-området.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA