Nio jobb hotas vid länsstyrelse

VÄRMLAND2007-03-13

Nio anställda riskerar att mista jobbet vid länsstyrelsen i Värmland. Det är betydligt färre än de 25 som varslades i december 2006

Länsstyrelsen i Värmland ska minska sina utgifter med 10–12 miljoner kronor för 2007. Eftersom personalkostnaderna utgör 80 procent av utgifterna är det där man drar ner.

Efter lokala förhandlingar har de som riskerar att mista jobbet minskat från 25 till nio – fyra av dem är ST-medlemmar. Det har blivit möjligt genom att en del tjänster finansieras med annat än lönemedel och att några anställda har begärt att få sluta med pensionsersättning eller valt att sägas upp och få del av trygghetsavtalet.

Men än är det inte klart hur de nio drabbas. Utredning pågår om eventuella omplaceringar.

–Arbetsgivaren har inte ändrat ståndpunkt men har åtminstone lyssnat till våra argument, konstaterar STs sektionsordförande Britt Eklind. Men det är förstås oro här ändå, för nu blir det omorganisation. Snart börjar vi förhandla om den.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA