Personalen sätter betyg på verksamheten

POLISEN2006-02-10

De anställdas eget betyg på polisen är 5,7 på en tiogradig skala. Det framgår av en medarbetarundersökning som polisen låtit Statistiska centralbyrån genomföra.

I undersökningen har SCB gjort en enkät med samtliga polisanställda, utom de som jobbar på Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten. Tre av fyra eller 16 725 personer har svarat på frågorna som handlat om bland annat arbetsmiljö, trivsel, ledarskap, påverkan och lön.

De anställda har fått ge sitt omdöme om hur nöjd man är med respektive delområde på en skala från ett till tio. När SCB vägt samman svaren blir medelvärdet 5,7. Och med utgångspunkt från svaren har SCB placerat in polisen på ett nöjdhetsindex som är 52 av 100.

Minst nöjda är de polisanställda med sina möjligheter att påverka och med lön och annan ersättning. Mest nöjda är de med egenkontroll, stöd, arbetskrav och fysisk arbetsmiljö.

STs ordförande vid polisen i Norrbotten, Rikard Fräki, är förvånad över resultaten:

- Jag representerar de civilanställda och jag kan säga att de är inte alls nöjda med vare sig arbetstakten eller med det faktum att man inte återanställer vid pensionsavgångar eller sjukfrånvaro, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Enkäten har gjorts i samverkan med de fackliga organisationerna Polisförbundet, ST, Seko och Jusek. Undersökningen har ännu inte brutits ner på olika grupper av anställda eller geografiskt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA