Krisberedskap på webben

KRISER2008-04-30

En ny webbplats för krisinformation har öppnats. Bakom krisinformation.se står Krisberedskapsmyndigheten och ett stort antal myndigheter bidrar med information.

Flodvågskatastrofen i Sydostasien och stormen Gudrun i södra Sverige visade att det var svårt att få en samlad bild av vad som hänt och vilka myndigheter som var ansvariga för vad. Därför har Krisberedskapsmyndigheten haft regeringens uppdrag att utveckla en webbportal för krisinformation. Bakom informationen som samlas där står ett 30-tal myndigheter som ingår i de samverkansgrupper som förbereder den svenska krisberedskapen.

Webbplatsen riktar sig både till allmänheten och till media med information om hur kriser hanteras. Under en pågående kris informerar den specifikt om vad som händer och vilka myndigheter som ansvarar för vad.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA