23 vill basa för Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2008-05-12

I förra veckan gick ansökningstiden ut för posten som ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Totalt 23 ansökningar har kommit in.

Av:  Rita Rusanen

Platsen utannonserades i några morgontidningar samt på regeringens och Arbetsförmedlingens hemsidor. I annonsen stod det att man sökte en chef för Arbetsförmedlingen med ”gedigen erfarenhet av arbete i ledande befattning, gärna från näringslivet”.

Några av de sökande är Angeles Bermudez-Svankvist, nuvarande vd för S:t Eriks ögonsjukhus och Årets chef 1999, samt Sophie Lundin-Jansson, kanslichef på Polisförbundet. Bland övriga sökande finns en forskare på Konjunkturinstitutet, två IT-chefer, en enhetschef på ett telekomföretag, en pensionerad tidigare chef inom Arbetsmarknadsverket, en arbetsförmedlare, en gymnasieekonom, en praktikant på handelsträdgård och en student på KTH.

Tillsättningen av ny generaldirektör kommer att ske i höst, när regeringen fattat beslut i ärendet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA