Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Säpochefen en av årets sommarpratare

SÄKERHETSPOLISEN2023-06-08

En myndighetschef fanns med på listan när årets sommarpratare presenterades – säkerhetspolischefen Charlotte von Essen.

Precis som vanligt är det många olika slags röster som kommer att höras i programmet Sommar i P1. Bland sommarpratarna finns journalister, politiker, artister, författare, professorer, idrottare – och säkerhetspolischefen Charlotte von Essen, vars program sänds den 7 juli klockan 13.00.

”Jag kommer att ta med lyssnarna in på Säkerhetspolisen och beskriva de svåra avvägningar som vi gör varje dag. Programmet kommer att handla om allvarliga beslut, spioner och terrorister, och att skydda Sverige och demokratin”, berättar hon i ett pressmeddelande från Säkerhetspolisen.

Charlotte von Essen efterträdde 1 oktober 2021 den tidigare chefen för Säkerhetspolisen Klas Friberg. Hon var dessförinnan myndighetens biträdande chef. Tidigare har hon bland annat arbetat som socialsekreterare, rättschef på justitiedepartementet och lagman vid förvaltningsrätten i Uppsala.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA