Olämpliga brevinkast tas bort

POSTEN2009-06-16

Posten och Fastighetsägarna Stockholm har kommit överens om att ta bort farliga brevinkast. Det innebär att brevbärarnas arbetsmiljö kommer att förbättras.

En växande andel av brevbärarnas arbetstid används till att dela ut post i bostäder. Nya rutiner har minskat andelen tid för sortering av posten. Därmed har arbetsmiljöproblemen med trappspring och olämpliga brevinkast ökat:

– Vi tar ansvar för att förbättra brevbärarnas arbetsmiljö genom denna överenskommelse, som innebär att olämpliga brevinkast tas bort i Fastighetsägarna Stockholms fastigheter. Självklart hoppas vi på att detta leder till införandet av fler fastighetsboxar eftersom de löser brevbärarnas största arbetsmiljöproblem, säger Peter Brännström på Posten i ett pressmeddelande.

I överenskommelsen har Posten åtagit sig att besöka fastighetsägare som kartlagt eventuella brister och att hjälpa till att förklara bakgrunden till förändringar för hyresgästerna. Fastighetsägarna Stockholm rekommenderar sina medlemmar att vidta åtgärder mot olämpliga brevinkast och i vissa fall satsa på fastighetsboxar.  

Fastighetsägarna organiserar över hela landet 20 000 fastighetsägare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA