Världsfack manar till facklig solidaritet

JAPAN2011-03-17

Internationalen för stats- och kommunalanställda, ISKA, manar till solidaritet med drabbade japanska kollegor och uppmanar medlemsorganisationerna i hela världen att göra likadant.

I ett brev till de japanska offentliganställdas fackliga organisationer har ISKAs generalsekreterare Peter Waldorf uttryckt sin och alla medlemsorganisationers djupa medkänsla och solidaritet:

”I takt med att antalet döda växer förstår vi att oron för saknade släktingar, arbetskamrater och medlemmar måste vara outhärdlig. Till denna oro kommer också situationen vid kärnkraftanläggningarna och de skadade reaktorerna.”

I brevet konstaterar Peter Waldorf också att många japanska offentliganställda dessutom riskerar sin personliga säkerhet i det räddningsarbete som pågår.

I ett svar från ISKA i Japan tackar företrädare för de japanska facken i ISKA för medkänslan och påpekar att många medlemmar och deras familjer också själva är offer för denna den största jordbävningen i modern tid och den efterföljande tsunamin.

ISKAs medlemsorganisationer och deras medlemmar uppmanas att bidra ekonomiskt till den särskilda insamling som ISKA har startat. Utöver ST är bland annat SKTF medlem i ISKA.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA