Sture Nordh tackar för sig i vår

TCO2010-11-16

TCOs ordförande Sture Nordh ställer inte upp för omval när förbundet håller kongress i maj. Till TCO-tidningen säger han att det är dags att gå vidare och pröva något annat efter tolv år.

”Tolv år är en väldigt lagom period. Och TCO behöver föryngra sitt ledarskap”, säger Sture Nordh till TCO-tidningen.

TCO-ordföranden meddelade sitt beslut i samband med TCOs ordföranderåd på onsdagen. Rådet uppdrog till TCOs styrelse att diskutera vem som ska leda förbundet efter nästa kongress. Formellt är det förbundets valberedning som nu får vaska fram en efterträdare.

Strue Nordh själv säger att han inte är ett dugg orolig för hur det ska gå att hitta en lämplig efterträdare på ordförandeposten. Tvärtom säger han sig se flera lämpliga kandidater, dock utan att nämna några namn. Vad han själv ska göra efter kongressen vet han ännu inte:

”Jag vill hitta arbetsuppgifter som ligger inom eller nära det här området, arbetsmarknad och arbetsliv. Kanske finns det någon som är intresserad av mina kunskaper och erfarenheter.”

Sture Nordh <br>
Bild: Jann Lipka
Sture Nordh <br>

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA