Sveriges äldre jobbar mest

EU2007-11-29

Nästan 70 procent i åldersgruppen 55–64 år arbetade förra året. Det är mer än i övriga EU-länder enligt EU-kommissionens årsrapport.

Enligt årsrapporten var sysselsättningen bland äldre i Sverige nästan 30 procentenheter högre än genomsnittet för EU-länderna under 2006, meddelar EU Direkt. Genomsnittet låg då på 43,5 procent. En av orsakerna är att förvärvsarbetande kvinnor i åldersgruppen 55–64 år var väldigt mycket högre i Sverige än i resten av EU.

För svenska kvinnor i åldersgruppen var siffran 67 procent, medan den för kvinnor i Belgien var 23 procent, i Storbritannien 49 procent och i Finland 54 procent.

Sverige får också beröm av kommissionen för att vi här vidareutbildar äldre och gynnar ett aktivt åldrande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad EU
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA