Roligt gå till jobbet nästan varje dag

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2009-11-10


Namn: Yvonne Einarson
Ålder: 53 år
Bostad: Bostadsrätt i Sundsvall 
Familj: Ensamstående – en utflyttad dotter och två barnbarn 
Yrke och arbetsplats: Avtalskoordinator på Teracom 
Månadslön: 26 600 kronor

                                                                     — •l• —

Arbetsuppgifter: Teracom äger de master som sänder radio och tv. Knutpunkten för nätet är Kaknästornet. Jag arbetar på en avdelning som heter order- och kundavtal. Teracom har exempelvis nyligen slutit avtal med två storkunder, Sveriges Radio och Utbildningsradion, om sändning av FM-radio. 

Teracom var tidigare en del av Televerket, där jag började 1976. Sedan 1992 är det ett bolag helägt av staten. Jag har följt med i alla omorganisationer och började på den avdelning jag är nu för drygt ett år sedan. En av mina uppgifter är att registrera kundavtalen i vårt datasystem. Sedan scannar jag in dem och förbereder för fakturering. 

— •l• —

Fritid: Jag ägnar mycket tid åt mina barnbarn och hjälper på så sätt min dotter som renoverar ett hus. Annars har jag inte så mycket egen tid. Men resa är aldrig fel om tillfälle ges, helst till något varmt land.

— •l• —

Det bästa med jobbet: Vi har ett fantastiskt arbetsklimat. Det är roligt att gå till jobbet nästan varje dag. Det är helt enkelt en härlig stämning här. Och om man ska hitta någon fördel med alla omorganisationer är det att jag fått arbeta med många olika saker. Det är stimulerande och jag har lärt mig mycket på det.

— •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Baksidan med att ha jobbat länge och varit med om många omorganisationer är att jag tappat kollegor som jag haft ett bra och upparbetat samarbete med. Nu senast centraliserades vissa arbetsuppgifter till Stockholm. Jag förstår det inte, vi har bra teknik för telefonkonferenser och internetmöten, men ändå försvinner fler och fler arbetsuppgifter till Stockholm.

— •l• —

Därför är jag med i ST: Jag var med i Seko tidigare. Men en anledning till att jag bytte var att jag är emot Sekos politiska bindning och för STs linje som partipolitiskt obundet. 

— •l• —

Viktigaste frågan för facket: Det viktigaste är att behålla och förbättra våra anställningsvillkor. Det gäller allt: trygghet, lön, arbetsmiljö och jämställdhet. Och det är viktigt att få känna att facket arbetar för medlemmarna och bevakar deras rättigheter.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA